Over ons - COC's Shakespeare Club
305
page-template-default,page,page-id-305,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_hidden, vertical_menu_width_290,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,vss_responsive_adv,vss_width_768,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

OVER ONS

COC’s Shakespeare Club is een co-creatie tussen COC Amsterdam e.o. en het Amsterdam Museum. De afgelopen maanden is er keihard gewerkt om een zo divers en interessant mogelijk programma voor en door de lhbti+ gemeenschap neer te zetten.

 

COC’s Shakespeare Club heeft als doel de zichtbaarheid en acceptatie van de lhbti+ gemeenschap in Amsterdam en omstreken te vergroten. Daarom brengen we de super diverse lhbti+ gemeenschap en onze ‘allies’ (bondgenoten) in een veilige omgeving samen om het te hebben over wat we van elkaar kunnen leren en wat ons met elkaar verbindt. Door de centrale locatie van het Amsterdam Museum in de binnenstad, staan we open voor een divers publiek van Amsterdammers en (internationale) bezoekers.

 

COC’s Shakespeare Club
De Shakespeare Club werd opgericht in 1946. De allereerste bijeenkomst met een opkomst van 150 mensen, betekende meteen een primeur voor Nederland. Voor die tijd waren er nog nooit zoveel roze mannen en vrouwen in Nederland samengekomen. Inmiddels is de naam veranderd naar COC (Cultuur- en Ontspannings Centrum). De Shakespeare Club is sinds Europride in 2016 weer tot leven geroepen tijdens het culturele programma van Amsterdam Pride, in de vorm van het event COC’s Shakespeare Club.

COC AMSTERDAM E.O.

COC Amsterdam e.o. richt zich op persoonlijke empowerment, verbinding en mobilisatie rondom seksuele oriëntatie, gender identiteit & expressie en sekse kenmerken, door ons samengevat in de term ‘seksuele en genderdiversiteit’. COC Amsterdam e.o. is onderdeel van een brede maatschappelijke beweging waar verandering vooral voortkomt uit (gezamenlijk) doen. Binnen COC Amsterdam e.o. staan eigen initiatief, motivatie en respect voor elkaar centraal. Onze kernwaarden zijn: initiatiefrijk, zichtbaar, samen en geaard. COC Amsterdam e.o. is een vereniging met 1700 leden en 120 vrijwilligers actief binnen de gemeentes: Aalsmeer, Almere, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Landsmeer, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn en Waterland.

www.cocamsterdam.nl

AMSTERDAM MUSEUM

Het Amsterdam Museum is dé plek om Amsterdam te leren kennen – voor zowel inwoners als bezoekers die graag meer willen weten over de Nederlandse hoofdstad en haar geschiedenis. De stad van Johan Cruijff, Rembrandt, Ajax, de Wallen, de Vereenigde Oost-Indische Compagnie én marijuana. De stad waar de eerste ‘homo’- huwelijken werden gesloten. Een handelstad die al duizend jaar oud is en een speciale relatie heeft met water, ondernemers, creatievelingen en vrij-denkers. Vanuit het monumentale pand op de Kalverstraat, brengt het Amsterdam Museum de stad tot leven voor iedereen.

www.amsterdammuseum.nl