Slowwatching: Rosarium ( Het Amsterdam van Herman Gordijn)

We gaan in zen-modus en zoomen veertig minuten in op één object: een onderdeel van het kunstwerk Het Amsterdam van van Herman Gordijn. Onderdeel is een groot drieluik (zes delen) dat bestaat uit het Vondelpark, de Dam en de Grachten. Geen traditionele stadsgezichten, maar groteske en raadselachtige taferelen. Tijdens deze bijzondere, informele en vooral interactieve Zoom-sessie bekijken we gezamenlijk één deel van dit werk: Het Vondelpark. We zien het Rosarium aldaar: een van de bekendste homo-ontmoetingsplekken van de stad.

Tijdens de sessie kun je via de chat vrijuit associëren en je gedachten delen over dit schilderij. Alle mogelijke onderwerpen en invalshoeken zijn welkom, van kleurenpalet en compositie tot de schoonheid van lichamen, naaktheid en sekspositiviteit. We moedigen de vermenging van herinneringen, fantasie en werkelijkheid aan. Het Amsterdam Museum deelt achtergrondinformatie over de kunstenaar, de connectie met de geschiedenis van het COC, de Shakespeare Club en het cruisen in Amsterdam.

Herman Gordijn (1932 – 2017) werd beroemd door zijn monumentale opdrachtportretten, zoals die van koningin Beatrix. De schilderijen die Gordijn maakte worden gekenmerkt door een lyrisch realisme dat intense emoties kan oproepen. Het oeuvre neemt een bijzondere plaats in binnen de Nederlandse kunstwereld. Meer informatie over Gordijn vind je op de website van het Amsterdam Museum

Meld je gauw aan voor deze Zoom sessie en blijf op de hoogte wanneer je kunt inloggen!

Datum

29 jul 2020
Expired!

Tijd

11:00 - 11:40

Kosten

Gratis

Labels

PRE-REGISTRATIE

Locatie

Zoom
Geen reactie's

Geef een reactie