Mil Colores 2021

Stichting Mil Colores: voor vrouwen en door vrouwen.

Stichting Mil Colores is een Stichting voor- en door vrouwen opgericht. Het begon allemaal in 2000 met een vriendinnengroep die iets miste en zich ergens thuis wilde voelen. Ze gingen wel samen naar feesten, maar vonden het nergens echt heel leuk. Ze mistten o.a. Latin music en gezellig samen zijn met vrouwen van allerlei afkomst en hebben dat daarom zelf gecreëerd. Nu is het uitgegroeid tot een stichting die niet alleen muzikale/feestelijke bijeenkomsten organiseert, maar ook leerzame activiteiten zoals workshops, lezingen en andere culturele activiteiten. Mil Colores staat open voor alle vrouwen (cisgender, transgender, intersex, etc.), iedereen is welkom, alle etniciteiten en achtergronden, dat maakt het tot een kleurrijke groep. (Mil Colores betekent letterlijk in het Spaans ‘duizend kleuren’).

Voor dit artikel ben ik in gesprek gegaan met  Coby en Ruth van Mil Colores. Coby en Ruth zijn al 30 jaar bij elkaar en zijn er trots op. Zo voelen ze zich volledig veilig om als stel affectie te tonen in het openbaar.  In een ander interview “Iedereen mag zoenen”, is een persoonlijke portrettering van hun relatie vastgelegd. Door hun leeftijd en de duur van hun succesvolle relatie worden zij gezien als een rolmodel voor andere lesbische stellen. Coby ziet ook “rolmodel en uitwisseling” als een doel van Mil Colores. Daarnaast zeggen Coby en Ruth dat Mil Colores, o.a. door middel van de workshops en activiteiten, veiligheid biedt aan vrouwen als dat nodig is om uit de kast te kunnen komen.

Ondanks de Corona crisis zitten de vrouwen van Mil Colores niet stil. In de afgelopen maanden hebben zij interviews gedaan bijvoorbeeld in de ANBO. Daarnaast zullen er in de toekomst vele activiteiten worden georganiseerd. Op 7 maart a.s. van 14:00 tot 15:30 is er een online workshop voor Vrouwendag Den Haag. Voor meer informatie, houd de website, Facebook en Instagram van Mil Colores in de gaten!

De Stichting bestaat momenteel uit vrouwen tussen de 57 en 76 jaar. Om de Stichting te kunnen laten voortbestaan zijn jongere vrouwen (40+ en 50+) nodig, het zou zonde zijn als het niet kan worden voortgezet!  Mil Colores bestaat al 20 jaar (bijna 21 jaar)!

Ben jij geïnteresseerd om lid te worden of wil je meer informatie? Bekijk dan de website (https://milcolores.nl/), benader ze via social media (Facebook, Instagram) of email info@milcolores.nl .