Stories of love: Verhalen over liefde, huwelijk en andere relatievormen

Voertaal programma: Nederlands en Engels

‘In mijn eigen verhaal over liefde en huwelijk heeft verlies en verdriet centraal gestaan. Ook al heb ik een nieuwe liefde gevonden, ik ben nog steeds trots op zijn naam in mijn paspoort. ’- Marc van Loon, creative producer

Het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht is voor velen nog steeds een voorrecht. Marc van Loon wil een stem geven aan een veelheid aan benaderingen van het onderwerp. Op 1 april 2021 is het 20 jaar geleden dat het burgerlijk huwelijk in Nederland werd opengesteld voor alle geslachtscombinaties. Voor COC´s Shakespeare Club nodigt Marc lgbtqi+ stellen, alleenstaanden, activisten en critici uit om hun verhalen over liefde, huwelijk en andere verbindingsvormen te komen delen. Marc is met name ook op zoek naar verhalen vanuit verschillende perspectieven, misschien vanuit religie of culturele achtergrond.

We nodigen jou en je partner(s) uit om je verhaal te delen in een interview op een corona-veilige locatie in het Amsterdam Museum. We nemen het interview op, waarna het de basis vormt voor ‘twee minuten durende videodocumenten’, ondersteund met beelden van videokunstenaars, dansers, archiefmateriaal en misschien wel je eigen gefilmde database. Op deze manier willen we een verhalenarchief creëren waarin we verhalen verzamelen. Jouw bijdrage zal een van de eerste zijn! Natuurlijk geef je vooraf je toestemming: we delen niets zonder jouw toestemming!

Kom en deel je verhaal! Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk.

 

Datum

28 jul 2020
Expired!

Tijd

12:00 - 13:00

Kosten

Gratis

Labels

PRE-REGISTRATIE

Locatie

Meisjesbinnenplaats
Kalverstraat 92, 1012 PH Amsterdam
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.