Ontmoet Afroditi, onze vormgever!

Dames, heren en iedereen daartussen, doorheen en buitenom, ontmoet onze illustrator: Afroditi. Ze maakt kunst en houdt van LGBTQ + rechten, vrouwen, gelijkheid, inclusie, planten, butts&boobs, brood en dino’s. Misschien heb je misschien al een deel van haar werk zien langskomen op onze socials (Shakespeare’s snor is zo véél beter, denken we). Laten we haar ontmoeten!

Hallo Afroditi! Het is geweldig dat je de Shakespeare Club bent gekomen! Heb je zin in het festival?

Ik ben zo opgewonden voor het festival en nog meer opgewonden om er deel van uit te maken en al het werk achter de schermen te zien! Zodra ik de oproep voor creatives als vrijwilligers zag, was ik zo opgewonden om de kans te grijpen. Ik kom oorspronkelijk uit Griekenland, maar sinds ik als 18-jarige naar Nederland verhuisde, was deelname aan queer- en artistieke evenementen zo’n eye-opener voor een wereld vol liefde, acceptatie, activisme en creativiteit. Dus de mogelijkheid om deel te nemen aan de organisatie van zo’n evenement in plaats van alleen maar te gast te zijn, is erg bijzonder en bevredigend.

Waar werk je op dit moment aan?

Na een leven lang gepassioneerd te zijn geweest door zowel kunst als mensenrechten, heb ik eindelijk mijn eigen webshop gelanceerd voor mijn kunstwerk: Afroditi’s Art. Ik heb me er ook op gericht om van mijn Instagram-pagina een platform te maken voor discussies over sociale kwesties of soms taboes, waarbij de thema’s van mijn kunst LGBTQ + rechten, intersectioneel feminisme, empowerment en liefde behandelen. Momenteel werk ik aan een collectie over positiviteit van het lichaam en self care.

Wat betekent het thema #TAKECARE voor jou?

Het thema “Take Care” spreekt me echt aan! Ik ben er sterk van overtuigd dat we persoonlijk het gelukkigst kunnen zijn, maar ook het meest kunnen bijdragen aan de vooruitgang van de samenleving, met ’taking care’. Als we onszelf liefhebben en accepteren, zijn we beter toegerust om liefde en acceptatie te ontvangen en uit te breiden naar anderen om ons heen. Zorg dragen betekent zelfreflectie, trots vinden en uiten, opkomen voor je overtuigingen en opkomen voor degenen die je hulp nodig hebben.

Waar kijk je het meest naar uit?

Hoe kan ik kiezen? Ik kijk overal naar uit! Maar bovenal, om alle prachtige kunst in mij op te nemen, geweldige mensen te ontmoeten en de krachtige energie van zo’n geweldig project te voelen.

We begrijpen waarom het moeilijk is om te kiezen. De line-up is zojuist bekend gemaakt en er is zóveel te zien en te beleven. Elk onderdeel van het festival voegt iets unieks toe. We kunnen niet wachten om meer van je te zien. Waar kunnen we je ondertussen vinden?

Je kunt altijd naar mijn website gaan of mij opzoeken via Instagram ?

Tags: