02 aug over LGBTQ+ Humans of Amsterdam: Een plek waar iedereen een stem heeft!
Mijn avontuur bij LGBTQ+ Humans of Amsterdam begon met het ontmoeten van Feargal Agard. Hij was een van de mensen die ik interviewde voor mijn Master Thesis over de ballroom culture. Ik wilde meer inzicht krijgen over hoe andere LGBTQ+ organisaties naar de ballroom culture keken. We klikten meteen en we zijn tot op heden vrienden! Feargal Agard is de oprichter van Stichting Humans of Film Amsterdam waar LGBTQ+ Humans of Amsterdam (opgericht in 2018) onder valt. Het hoofdthema van deze stichting is film en Human Interest wat inhoudt dat wij iedereen een stem willen geven. Dit geldt dus ook voor de LGBTQ+ community. Wij delen graag hun boodschap, missie, harrassment verhaal, coming-out story, liefdesverhaal, Ally story of vriendschapsverhalen, anekdotes. Alles is mogelijk en het mag ook anoniem!
Er is dus veel variatie daardoor op onze pagina. Ook zijn er veel verschillende invalshoeken, iedereen uit deze maatschappij kan zijn/haar/hun zegje doen, zolang het niemand schaadt. Er zijn mooie verhalen en diepgaande verrassende gesprekken bij. In Nederland zijn we geneigd om individueel te handelen enop basis van wat we zien te veroordelen. De reacties op de interviews verschillen maar leiden voornamelijk tot liefdevol commentaar. Wij schrijven ook film reviews over films die gerelateerd kunnen zijn aan de LGBTQ+ community.
Zelf ben ik een Ally, ik ben heteroseksueel en een betrokken medestander van de LGBTQ+
community. Ik merk dat ik niet volledig begrip kan vormen voor wat LGBTQ+ mensen doormaken
omdat het complex is, echter doe ik graag de moeite om het zoveel mogelijk te begrijpen en een
connectie te vinden erbij zodat het voor mijzelf geïnternaliseerd wordt. Daarnaast krijg ik via Feargal en meerdere vrienden die zich tot het LGBTQ+ spectrum rekenen steeds meer inzichten daarin. Ook wil ik graag bijdragen aan deze gemeenschap omdat ik altijd met open armen ontvangen ben en geaccepteerd word zoals ik ben.
Soms wordt de LGBTQ+ gemeenschap geëxploiteerd voor eigen gewin. Ik vind het jammer als er geen actieve ondersteuning geboden wordt voor issues en onderwerpen rond de LGBTQ+ community, maar er wel gebruik van wordt gemaakt voor eigen doeleinden zoals bijvoorbeeld voor pr. Dit gebeurt veel bij bedrijven en in de kunst: bedrijven die zaken met regenboog print verkopen of alleen een regenboog verwerkt hebben in hun logo, maar verder niets willen doen voor deze gemeenschap. Een donatie of een statement zou al genoeg kunnen zijn om een goede medestander te kunnen zijn! Wat verder ook belangrijk zal zijn als medestander/ally is om op te komen dagen bij LGBTQ+ related events.
Bij de Stichting Humans of Film Amsterdam, en dus ook met LGBTQ+ Humans of Amsterdam, zorgen we voor awareness over wat binnen de maatschappij zich afspeelt waardoor we voor elkaar kunnen zorgen. Als we meer weten over mensen, dan kan je hart meer open gaan en meer begrip tonen voor elkaar. Daardoor ben je meer bereid om elkaar te helpen en begrip te tonen doordat je bewuster bent van elkaars levenssituaties. Je weet eerder hoe rekening met elkaar gehouden kan worden. That is how we take care and therefore are connected to the COC Shakespeareclub 2020!
Wij nodigen iedereen van harte uit om een verhaal in te zenden. Deze zal gepubliceerd worden op
social media en de website www.humansoffilmamsterdam.com. Insturen kan via email naar
lgbtqhumansofamsterdam@gmail.com. Ook kan iedereen ons volgen via Facebook en Instagram (@ lgbtqhumansofamsterdam)
We staan open voor een gesprek of een interview van zowel Allies als LGBTQ+ personen en nemen ook projecten aan op verschillend gebied o.a. ter ondersteuning van de LGBTQ+ gemeenschap.
© Verhaal door Maxime Hallatu. Afbeelding door Feargal Agard.